Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto wiewiórka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
jajko 4
kakao 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 0,5 szklanki
jabłka 3

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto wiewiórka

Mąkę, cukier, jajka, olej, kakao, sodę i proszek do pieczenia miksujemy na jedną masę. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste można dodać trochę mleka lub maślanki, a jeżeli nie macie nic z tych rzeczy w lodówce może być zwykła przegotowana zimna woda. Do ciasta dodajemy orzechi i pokrojone w kostkę jabłka (można też dodać rodzynki lub żurawinę). Pieczemy w 200 C przez 40 min. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.02.2016 13:02
bardzo je lubię :)
justynak_wiki 22.11.2012 19:26
polecam bo jest łatwe w przygotowaniu i bardzo dobre :)
Agnieszka91 20.11.2012 17:50
super to ciasto
ziutula
ziutula 20.11.2012 17:31
smaczne ciacho
Poison1988 20.11.2012 16:23
fajniutka ta wiewióreczka :)
eMMe 20.11.2012 16:20
uwielbiam ciasta z orzechami :)
gosia56 20.11.2012 15:43
tez piekę takie ciasto jest super.
Marta1986 20.11.2012 15:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak