Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wieloowocowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
masło lub margaryna 1 kostka(250g)
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki kopiaste
cukier waniliowy 1 op
rabarbar 3-4 łodygi
śliwki węgierki 10-12 szt
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wieloowocowe

Masło pokroić w kostkę i rozpuścić. Dodać mleko i wystudzić. Jajka wybić i ubić z cukrami na puszystą masę (ubijać dość długo). Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i masło.

Śliwki umyć, wypestkować. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. Ok połowę przygotowanego ciasta wylać do przygotowanej dużej blaszki, wyłożyć część rabarbaru i przygotowanych owoców, następnie zalać resztą ciasta.
Wierzch zasypać resztą owoców. Piec ok 50 min w 180 stopniach.
Lekko przestudzone można posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.02.2017 18:02
idealne do kawki
MagdalenaIC 13.02.2017 17:10
Pysznie :)
Bożena Matuszczyk 13.02.2017 16:04
Wspaniałe i pyszne;)
adelajda 13.02.2017 15:42
dobre ciacho
w mojej kuchni 13.02.2017 15:33
same pyszności
2milutka 13.02.2017 14:41
Apetyczne ciacho ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak