Ciasto ucierane ze śliwkami - na oleju kokosowym

Ciasto ucierane ze śliwkami - na oleju kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej kokosowy

    200 g
  • jajka

    5 szt.
  • proszek do pieczenia

  • sól

    duża szczypta
  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • cukier drobny

    3/4 szkl.
  • śliwki węgierki

  • budyń waniliowy

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić i ostudzić olej kokosowy.
Jajka ubić z dodatkiem cukru na jasną puszystą masę. Przesiać mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sypkim budyniem i wymieszać do połączenia. Dodać olej kokosowy i krótko zmiksować. Do foremki natłuszczonej i posypanej bułką tartą wylać ciasto i a wierzchu ułożyć połówki śliwek.
Piec 30-40 min. w 175*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

08.02.2016 14:27
słodko wygląda

KORAL

05.02.2016 15:25
Pomysłowe.......

Habibi

05.02.2016 14:09
Najlepiej wykorzystać olej pachnący kokosem - ja niestety akurat mam bezzapachowy, bo miał być uniwersalnego zastosowania :)

Habibi

05.02.2016 14:07
ja też preferuję właśnie te ze śliwkami :)

Madzik239

05.02.2016 12:05
To ciacho musi być naprawdę pyszne..ze względu na użycie oleju kokosowego..uwielbiam

noninka77

05.02.2016 11:23
Bardzo lubię ciasta śliwkowe:)

bertpvd

05.02.2016 10:05
super ciacho !

Krystyna32

05.02.2016 09:41
bardzo apetyczne

Maridka19

05.02.2016 07:48
Do kawy idealne .

Franciszek

05.02.2016 00:28
dobre do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat