Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

masło lub margaryna 20 dkg
jajko 2 szt
żółtko jajek 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 4-5 łyżek
mąka pszenna 23 dkg
mąka ziemniaczana 12 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały grubo pokrojone 2 łyżki

dodatkowo

rabarbar 10-12 łodyg
cukier waniliowy 1 łyżka
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką

Kroki postępowania

1
Rabarbar kroimy i zalewamy wrzątkiem na chwilę.
Krok 1 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
2
Rabarbar odsączamy posypujemy cukrem waniliowym studzimy.
Krok 2 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
3
Ucieramy masło z jajkami i cukrem na gładką masę.

Do dobrze utartej masy dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia mieszamy.
Krok 3 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
4
Ciasto wykładamy do tortownicy 30 cm wyłozonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
5
Na ciasto wykładamy rabarbar który lekko wciskamy w ciasto.
Krok 5 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
6
Na rabarbar sypiemy garść słupki migdałowe..
Krok 6 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
7
Na migdały sypiemy kruszonkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi.
Krok 7 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto
8
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 40 minut.

POLECAM!!!!
Krok 8 - Ciasto ucierane  z rabarbarem migdałami i kokosową kruszonką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.06.2016 19:59
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Monika-twin 19.05.2015 17:26
pycha ciast.
gosia56 19.05.2015 10:39
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gosia56 19.05.2015 10:39
Jeszcze zostało dzisiaj na popołudnie do kawusi.
fotoviderek 19.05.2015 08:17
Musiało być pyszne :)
gusia1000 19.05.2015 00:56
Ciasto na czasie.
Róża1 18.05.2015 23:14
też bardzo lubię takie ciasta :-)
cooked 18.05.2015 20:35
coś pysznego! :)
irenka 18.05.2015 19:36
fajny przepis ,pyszne ciacho, lubię z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak