Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 230 g
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1,5
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 300 g
cukier 2 łyżki
płatki migdałowe 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do miski przełożyć masło i dodać cukier, utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku. Następnie dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
2
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić i posypać tartą bułką. Przełożyć ciasto, wierzch wyrównać zwilżoną we wodzie łyżką.
Krok 2 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
3
Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar, posypać cukrem (2 łyżki) i płatkami migdałów. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 40-45 minut aż ciasto ładnie się zarumieni na wierzchu. Po wystudzeniu można jeszcze posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 03.08.2015 15:26
bardzo lubię takie ciacha!
Wacław 03.08.2015 11:13
smaczne ciasto :-)
Mniam 03.08.2015 07:42
Nie zawodne ciasto, wszystkim zawsze smakuje ;)
Ewa Wojtaszko 02.08.2015 22:31
uwielbiam takie ciasta :)
Jadwiga/Jaga85 02.08.2015 21:34
Pyszne ciasto!
gosia56 02.08.2015 20:37
prosta i pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak