Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka pszenna 25 dag
cukier 20 dag
jaja 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
maliny świeże 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z malinami

Masło miksujemy, dodając cukier, szczyptę soli. Po kolei dodajemy jajka, cały czas miksując.
Przesianą mąkę i proszek do pieczenia dodajemy do zmiksowanej masy.
Ciasto wylewamy na blachę, wyłożoną folią do pieczenia. Na wierzch ciasta wykładamy maliny. Pieczemy ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 27.10.2015 10:40
smaczne ciasto
gosia56 27.10.2015 10:34
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak