Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 6 sztuk
cukier 1 i 1/2 szklanka
cukier wanilinowy 16 gram
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oraz:
jabłka 1 kg
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jabłkami

Miękką margarynę utrzeć z cukrem , dodać jajka a pod koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Większą połowę wyłożyć na blachę, poukładać cząstki jabłka, zalać budyniem i przykryć resztą ciasta. 40minut w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 19.02.2013 15:04
aż chciałoby się zjeść!!!!!!!!!
Bogumiła
Bogumiła 19.02.2013 14:45
pycha
gosia56 19.02.2013 14:43
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak