Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
margaryna
15 dag -
cukier kryształ
15 dag -
mąka pszenna
15 dag -
jajko
4 szt -
kakao
2 łyżki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Krem
-
kwaśne mleko
1 szklanka -
cukier kryształ
1 szklanka -
margaryna
1 kostka -
cukier waniliowy
1 szt
Sposób przygotowania
2. Krem: Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).
3. Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się