Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto tureckie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 15 dag
cukier kryształ 15 dag
mąka pszenna 15 dag
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Krem

kwaśne mleko 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tureckie

1. Ciasto: Margarynę z cukrem utrzeć do białości. Potem wbijać co 5 min 1 jajko i dosypywać po łyżce mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia i kakao. Piec w temp 180stC ok 45min.
2. Krem: Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).
3. Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.01.2016 16:28
ciekawy pomysł na pyszne ciasto
Marta Ryżek-Kalkowska 18.01.2016 18:04
super przepis
Wafelek2601 18.01.2016 10:25
Pyszne do kawy
jagoda5913 18.01.2016 00:05
pięknie się prezentuje
Damiano
Damiano 17.01.2016 19:14
wygląda pysznie
halina17 17.01.2016 18:20
"Fajne" ciasto.
agnieszka214 17.01.2016 17:56
Bardzo ciekawa masa
Zdzisław 17.01.2016 17:21
pyszny deser do zjedzenia
marenka 17.01.2016 15:31
apetycznie wygląda
Konczi 17.01.2016 15:28
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak