Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto truskawkowo-limonkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

ciasto francuskie 20 X 25 cm

nadzienie

serek mascarpone 250 g
mleko 3-4 łyżki
syrop klonowy 1,5 łyżki
limonka 1 sztuka
truskawki świeże ok. 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowo-limonkowe

Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki.

Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie.

Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki.

Gotową masą wypełniamy środek ciasta.

Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej.

Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.06.2017 11:49
musi być pyszne
w mojej kuchni 25.06.2017 09:56
same pyszności
IKrakowianka 24.06.2017 22:16
mega apetyczne!!
Patrycja33 24.06.2017 20:16
fajne połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak