Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto truskawkowe z galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 0,5 szkl
mąka 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka
truskawki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowe z galaretką

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodawać po jednym żółtku. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 26cm wysmarować margaryną Kasią i posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika 180*C na 30min. Rozpuścić galaretkę w 0,5 litra wody i odstawić do stężenia. Na ostudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką. Udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka250492 02.09.2012 12:12
Smacznie wygląda.
ziutula
ziutula 02.09.2012 08:37
ciasto iście królewsko wygląda...
halina17 02.09.2012 00:15
Uwielbiam ciasta z truskawkami.
Ewela 01.09.2012 22:46
Wygląda świetnie! Smakuje pewnie tak samo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak