Ciasto truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • jajka

    4 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • truskawki świeże

    30 szt

Kruszonka

  • mąka

    4 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od całości kruszonki odejmujemy 1, 1/2 szklanki i odkładamy by posypać później nim ciasto .
Jajka ubijamy z mlekiem i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy kruszonkę . Ciasto wylewamy na brytfankę , układamy na nie truskawki ( ja dawałam całe ) i posypujemy odłożoną kruszonką , która nam pozostała . Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 08.07.2014 22:14
super przepis na pyszne ciasto
Alex_M 11.06.2014 13:01
dobre ciacho!
w mojej kuchni 11.06.2014 12:10
takie ciasta to lubię bardzo..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat