Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Toffi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 500 gram
cukier puder 1 szklanka
miód płynny 15 dag
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Ponadto

śmietana 36% 500 ml
masa kajmakowa 1 puszka
orzechy włoskie 200 gram

Porada

Proszę pamiętać że ciasto będzie najlepiej smakowało po 1-2 dniach, kiedy z blatu deski :) zrobi się miękkie ciasto(musi odbić). Ciasto smakuje wybornie pomimo szybkiego wykonania.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Toffi

Z podanych składników zagnieść ciasto (musi być dobrze wyrobione, żeby składniki dobrze się połączyły).
Podzielić na dwie równe częśći. Rozwałkować i ułożyć na dwoch identycznych prostokątnych blachach (lub jeśli nie masz dwóch blach musisz upiec jedno po drugim).
Piec w 180 stopniach przez 15 minut.

Śmietanę ubić (można dodać dosłownie 2 łyżki cukru pudru).

Po ostudzeniu dwa blaty przełożyć wcześniej ubitą śmietaną , na górnym blacie rozsmarować całą puszkę gotowej masy kajmakowej i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak