Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tęczowe
Kroki postępowania
Pierwszą galaretkę agrestową rozprowadzić w 350-400 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wylać na ciasto.
.
jajko | 3 szt |
cukier | 0,5 szkl |
mąka pszenna | 0,75 szkl |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
olej | 3 łyżki |
galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
galaretka agrestowa | 2 opakowania |
galaretka brzoskwiniowa | 2 opakowania |
galaretka owocowa | 1 opakowanie |
białko | 2 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier puder | 3 łyżek |
serek homogenizowany | 8 szt po 180g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: