Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szybkie a'la brownie
1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy kakao, mieszamy. Studzimy.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia - u mnie była to kwadratowa blaszka 25x 25 cm.
3. Masę przelewamy do miski. Dodajemy do niej cukier i jajka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
4. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy łyżką.
5. Orzechy siekamy i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
6. Pieczemy około 35-40 minut. Po wyjęciu w piekarnika studzimy w formie. Potem wykładamy i kroimy w kwadraty.
7. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią kawałki ciasta. Dekorujemy połówkami orzechów.