Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto szpinakowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
szpinak mrożony 200 g
olej 0,5 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
śmietana kremówka 0,5 litra
galaretka truskawkowa
truskawki 0,5 kg

Porada

Szpinak można zmiksować z olejem w blenderze.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szpinakowe

Jajka ubić z cukrem, dodać zmiksowany szpinak z olejem. Na koniec wmieszać przesianą mąkę z proszkiem. Upiec, przekroić na 2 części i górną część pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody, dodać ubitą kremówkę i pokrojone truskawki. Na dolną część nałożyć masę, górę posypać pokruszoną częścią. Wstawić do lodówki, aby zgęstniała masa.

Smaczna porcja żelaza w słodkiej wersji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.05.2016 21:30
smaczne i ładne ciasto
Klausia 30.12.2015 18:59
będzie wkrótce :)
Pani Domu 26.12.2015 20:14
ładnie wygląda
Megi 21.09.2015 11:52
przepis rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak