Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto szefowej

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6-7 paczek
masa kajmakowa 1 puszka
śmietana 30% 500 ml
fix do śmietany 2 szt
cukier waniliowy 2 szt
budyń waniliowy 2 szt
margaryna kostka 1/2 kostki
mleko 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szefowej

1. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Na dno blachy ściśle ułożyć herbatniki.
2. 400 ml mleka zagotować z margaryną. W pozostałym mleku rozrobić 1 cukier waniliowy i 2 budynie. Ugotować budyń. Gorący wyłożyć na herbatniki. Przyłożyć kolejną warstwą herbatników.
3. Na to rozsmarować masę kajmakową i przyłożyć kolejną warstwą herbatników.
4. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i fixami do śmietanki. Wyłożyć na herbatniki. Na śmietanę pokruszyć 3 herbatniki. Podawać schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2016 10:47
super ciacho
sabik86 05.11.2016 10:12
Szybkie i pyszne czyli takie jak lubię
agnieszka214 04.11.2016 18:41
Szybkie i fajne ciasto muszę takie zrobic
Wacław 04.11.2016 11:52
pysznie szefowa piecze
jagoda5913 04.11.2016 11:21
fajny przepis
Madzai 04.11.2016 10:43
Super ciacho
Ewelina1991 04.11.2016 09:15
dobre, proste ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak