Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Świąteczne z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 15 dag
cukier 12 dag
jajko 3 szt
maślanka 250 ml
płatki migdałowe 12 dag
olej do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Świąteczne z migdałami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto Świąteczne z migdałami foto
2
Utrzeć bardzo dokładnie masło z cukrem, dodając po jednym jajku , następnie wlać maślankę wsypać mąkę.
Krok 2 - Ciasto Świąteczne z migdałami foto
3
Dodać migdały, dokładnie wyrobić ciasto.
Krok 3 - Ciasto Świąteczne z migdałami foto
4
Następnie wlać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.
Krok 4 - Ciasto Świąteczne z migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak