Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Św. Marty
Białka ubić dodając po łyżce cukru.Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni 30-40 minut. Przekroić na 2 placki. Można też upiec 2 osobne placki.
BISZKOPT KOKOSOWY:
Z białek ubić pianę, dodać cukier. Wsypać kokos i upiec na złoty kolor.
MASA:
Oddzielić ananasy od soku. Z soku (jeżeli nie ma pełnej szklanki należy dopełnić wodą) ugotować budyń. Masło, cukier i żółtka utrzeć, dodać zimny budyń i pokrojone owoce z puszki.
Na biszkopt orzechowy wyłożyć połowę masy przykryć biszkoptem kokosowym, który smarujemy pozostałą masą i na wierzch kładziemy ponownie biszkopt orzechowy. Dekorujemy wedle uznania ja zrobiłam czekoladową polewę.