Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto styropian

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanka
cukier 3/4 szklanka
żółtko jajek 5 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
margaryna 250 gram
śmietana 18 proc 1200 mililitr
cukier 3/4 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakownie
wiórki kokosowe 200 gram
białko 5 sztuka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto styropian

Mąkę z cukrem, proszkiem, margaryną i żółtkami zagnieść na kruszonkę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Śmietanę, cukier, wiórki i budyń wymieszać w misce. Dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodawać pianę z białek delikatnie mieszając. W formię wysmarowanej masłem i wysypanej bułką rozkruszyć 1/2 kruszonki. Na to wyłożyć masę śmietanową i posypać pozostałą kruszonką. Piec w temp. 180 stopni przez około 50 minut. Rozkroić po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 31.05.2013 11:02
fajna nazwa! ;)
sylwia_mc 28.05.2013 21:09
Ciekawy pomysł :)
Anna169Hosz 11.10.2012 12:33
Nazwa trochę odstrasza ale ciasto super:)
1j1o1l1a1 28.09.2012 15:00
smakowite
mariola7 28.09.2012 13:14
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak