Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto studnia

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
masło 1 kostka
śmietana kwaśna 2-3 łyżki
cukier puder 3/4 szk
kakao 2 łyżki
wódka 2 łyżki
rodzynki 0,5 szk
mak 0,5 szk
polewa czekoladowa
orzechy laskowe 1/4 mielne
orzechy włoskie 1/4 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto studnia

Z ciasta ostrym nożem wyciąć środek, zostawiając tylko dno i boki o grubości 2 cm. W garnku zagotować masło, śmietanę i cukier puder. Ostudzić i dodać pokruszony środek biszkopta, dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Masą napełnić środek biszkopta. Polać polewą czekoladową i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.11.2013 20:19
ciekawa nazwa szkoda że nie ma zdjęcia
caralajna 22.07.2013 07:37
ciekawy pomysł na ciasto, szkoda że nie a zdjęcia
olkaaa 22.03.2013 07:28
chyba się skuszę
barbara11561 15.08.2012 14:09
szkoda że nie ma zdjęcia,bo ciekawy przepis:)
daria899 04.10.2011 18:48
pyszne
Ela15 28.07.2011 08:31
fajne
Izabela28 26.07.2011 09:01
pyszności:)
szyba 20.06.2011 08:22
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak