Ciasto śmietanowo-jogurtowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    600 ml
  • jogurt naturalny

    600 ml
  • cukier puder

    5 łyżek
  • Biszkopt

  • żelatyna

  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklance . Odstawiamy do stężenia . Najlepiej róbmy ją w przededniu wykonywania ciasta . Żelatynę rozpuszczamy . Ubijamy jogurt z cukrem pudrem . Ubijamy śmietankę , delikatnie przekładamy do jogurtu , mieszamy . Wlewamy ostudzoną lekko żelatynę , masę mieszamy delikatnie . Kroimy galaretkę w kostkę , dodajemy do masy . Wykładamy masę szybko na spód biszkoptu , wygładzamy , przykrywamy drugim blatem , wkładamy do lodówki , aby masa stężała .Najlepsze jest na drugi dzień . Masę posmarowałam również na wierzchu ciasta i posypałam cukrem trzcinowym . Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 18.11.2013 20:16
pyszne ciasto!!
monisia1977 07.11.2013 06:07
super ciacho
Małgorzata9 06.11.2013 20:48
bardzo smaczne
Izabela77 06.11.2013 19:30
pychota;warte wypróbowania
patryska76 06.11.2013 19:00
Wygląda przecudnie ;-)
eliza135 06.11.2013 18:27
palce lizać...
Andrzej8 06.11.2013 18:22
smakowicie wygląda
artur7 06.11.2013 18:10
ladnie wyglada
wirtualnykucharz 06.11.2013 18:04
i znowu przepyszne ciasto
martyna94 06.11.2013 18:00
wspaniałe ciasteczko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat