Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śmietanowo-jogurtowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 600 ml
jogurt naturalny 600 ml
cukier puder 5 łyżek
Biszkopt
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietanowo-jogurtowe

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklance . Odstawiamy do stężenia . Najlepiej róbmy ją w przededniu wykonywania ciasta . Żelatynę rozpuszczamy . Ubijamy jogurt z cukrem pudrem . Ubijamy śmietankę , delikatnie przekładamy do jogurtu , mieszamy . Wlewamy ostudzoną lekko żelatynę , masę mieszamy delikatnie . Kroimy galaretkę w kostkę , dodajemy do masy . Wykładamy masę szybko na spód biszkoptu , wygładzamy , przykrywamy drugim blatem , wkładamy do lodówki , aby masa stężała .Najlepsze jest na drugi dzień . Masę posmarowałam również na wierzchu ciasta i posypałam cukrem trzcinowym . Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.11.2013 20:16
pyszne ciasto!!
monisia1977 07.11.2013 06:07
super ciacho
Małgorzata9 06.11.2013 20:48
bardzo smaczne
Izabela77 06.11.2013 19:30
pychota;warte wypróbowania
patryska76 06.11.2013 19:00
Wygląda przecudnie ;-)
eliza135 06.11.2013 18:27
palce lizać...
Andrzej8 06.11.2013 18:22
smakowicie wygląda
artur7 06.11.2013 18:10
ladnie wyglada
wirtualnykucharz 06.11.2013 18:04
i znowu przepyszne ciasto
martyna94 06.11.2013 18:00
wspaniałe ciasteczko
Katarzyna34 06.11.2013 17:57
super rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak