Ciasto śmietanowe z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    600 g
  • galaretka wiśniowa

    1 szt
  • galaretka pomarańczowa

    1 szt
  • biszkopt jasny

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • biała czekolada

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki robimy według przepisu na opakowaniu- całkowicie schładzamy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym.
Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody- jeszcze nie całkiem stężałą ale już w miarę chłodną dodajemy do śmietany- ciągle ubijając- na sztywno.
Wrzucamy kawałeczki galaretki- bardzo delikatnie mieszamy.
Na biszkopt umieszczony w tortownicy lub wysokiej blaszce wlewamy masę- schładzamy kilka godzin.
Rozpuszczamy czekoladę i już chłodną smarujemy delikatnie wierzch ciasta.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 24.05.2012 07:09
lubie
m1monika 24.04.2012 10:25
uwielbiam
joanna77 11.03.2012 19:31
bąbowe
Detaminy 06.03.2012 14:22
Bardzo dobre ciacho
iga2 10.11.2011 21:52
smaczne
Teresa19 21.10.2011 21:03
piękne
goofy9 04.10.2011 22:22
wygląda apetycznie
Natalia40 03.10.2011 22:54
zaraz sie na nie rzuce:)
marta1371 13.09.2011 23:40
Super,już wypróbowałam
Iwona45 03.08.2011 21:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat