galaretki rozpuścić w 1,25 litra wrzątku i odstawić do stężenia,najpierw upiec biszkopt do naczynia wbić białka a żółtka zachować,białka ubić mikserem na sztywno z dodatkiem cukru,po ubiciu dodać żółtka zmiksować i wsypać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką,ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyrównać i upiec w temp.180st.ok.20min.wyjąć biszkopt z piekarnika i wystudzić,w międzyczasie namoczyć żelatynę aby spęczniała a następnie rozpuścić ją i odstawić,do naczynia wlać połowę śmietany mocno schłodzonej i ubić z 2,5 paczki cukru waniliowego na sztywno pod koniec ubijania wlać połowę rozpuszczonej i przestudzonej żelatyny całość dokładnie wymieszać i wylać na przestudzony biszkopt wyrównać i wstawić do lodówki,po chwili jak zacznie tężeć galaretka wylać na masę śmietanową i ponownie schłodzić,do czystego naczynia wlać pozostałą śmietanę mocno schłodzoną i ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego cukru waniliowego pod koniec wlać pozostałą żelatynę dokładnie wymieszać i wylać na stężoną galaretkę(trochę ubitej śmietany odłożyć do dekoracji)a tę na cieście wyrównać,pozostałą masę nakładać do szprycy i zrobić rozetki co kawałek na całości blachy,wstawić do lodówki do schłodzenia,tuż przed samym podaniem rozetki z masy śmietanowej posypać kolorową posypką.