Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowe z budyniem na zimno
Budyń:W garnku rozgrzać masło , wsypać mąki energicznie mieszając smażymy 3-4 min. Proszek budyniowy rozprowadzić w mleku z cukrem wg. przepisu na opakowaniu. Resztę mleka wlać do garnka z mąką energicznie mieszając by nie powstały grudki. Dodać rozprowadzony budyń oraz jajko nie przerywając mieszania. Gęsty budyń zdjąć z gazu , pozostawić do wystudzenia.
Poncz:aromat wymieszać z wodą.
Blaszkę wyłożyć połową biszkoptów , nasączyć ponczem , wyłożyć bitą śmietanę.
Na śmietanie położyć resztę biszkoptów nasączyć ponczem, rozsmarować masę kajmakową oraz wyłożyć budyń.
Na wierzch ciasta zetrzeć czekoladę.
Ciasto schłodzić w lodówce.