Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śmietankowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
cukier puder 3/4 szkl
jajko 3 szt
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowe

Margarynę zmiksować z cukrem na jednolita masę, następnie dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia, zmiksować. Masę wylać na natłuszczoną tortownice o średnicy 21 cm. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni. Przed podaniem ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.09.2015 23:38
pyszne ciasto do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak