Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 200 dag
jajko 5
cukier wanilinowy 16 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek migdałowy
śliwki 1 kg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe

Margarynę utrzeć z cukrem oraz olejkiem migdałowym. Dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem, wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na ciasto wyłożyć śliwki bez pestek. Piec 35-40 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 08.08.2012 19:47
proste, pyszne i ładnie wyglądające
IZABELA29 05.08.2012 18:38
takie najprostrze i najsmaczniejsze
adelajda 31.07.2012 19:07
apetyczne !
Rafał10 29.07.2012 09:46
kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak