CIASTO SHREK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    1 szkl.
  • mąka

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • małe zielone soczki kubuś

    3
  • budyń śmietankowy

    3 opakowania
  • delicje

    3 opakowania
  • galaretka zielona

    3 opakowania
  • śmietana 30%

    0,5 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy do formy i pieczemy biszkopt w temp. ok 180 stopni C. 30-40 min. Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl. Kubusia. Resztę soku zagotowujemy, wlewamy budynie i gotujemy tak by zgęstniał. Rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Układamy delicje. Przykrywamy ubitą śmietaną z jedną tężejącą galaretką rozpuszczoną w 1 szkl. wody. Na wierzch wylewamy 2 przestudzone galaretki, przyrządzone w/g przepisu. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 17.05.2012 12:18
fajne
Justyna Jussstiii 11.08.2011 09:46
super
Justyna Jussstiii 11.08.2011 09:46
super
annagebalska 14.06.2011 09:11
mniam
Natalia/tubisiek 28.12.2010 09:06
może być fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat