Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO SHREK
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno dodać 4 łyżki cukru i żółtka. Dodać mąkę pszenna, ziemniaczaną i proszek do pieczenia oraz kisiel.Kisiel można zastąpić zielonym barwnikiem spożywczym. Piec około 20 minut w 180 stopniach.Wystudzić i nasączyć
ZROBIĆ MASĘ BUDYNIOWĄ.
Trzy budynie ugotować z cukrem według przepisu ale zamiast mleka dać zielonego dużego Kubusia albo Pysia. Można troszeczkę dosłodzić do smaku. Przestudzić odrobinę i wylać na biszkopt
Zamiast biszkoptów można użyć delicji.
Jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 3/4 szklanki wody i przestudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić i pod koniec delikatnie dodać przestudzoną galaretkę.Wylać na biszkopty i wstawić na godzinkę do lodówki.
W tym czasie pozostałe dwie galaretki rozpuścić według przepisu.
Polecam ciacho na wszelkie imprezki ładnie się prezentuje a naprawdę łatwe w przygotowaniu.
Można zrobić też wersje czerwone , pomarańczowe itp zależy jakiego Kubusia kupicie i galaretki