Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo kakaowe
Kroki postępowania
Należy roztopić masło i po ściągnięciu z ognia dodać do niego wodę, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Może być ciepłe.
Mąkę należy wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
W osobnej misce ubić mikserem jajka i cukier. Potem dodać do tego wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Nadal miksując.
Na koniec dodać roztopiony tłuszcz z wodą. Nadal miksować aby powstała jednolita konsystencja.
Blaszkę prostokątną wyścielić papierem do pieczenia. Wlać do tego masę kakaową.
Mikserem ubić wszystkie składniki masy serowej (ser, cukier, mąkę ziemniaczaną i budyń).
(ja niestety musiałem poradzić sobie zwykłym workiem ze ściętą końcówką i nie wyszło to zbyt estetycznie).
Masę serową wyciskać na masę kakaową robiąc wzór kratki.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.