Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto -sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 350 ml
śnieżka 2 sztuki
czekolada 1/2 tabliczki
herbatniki na spód
pomarańcza 2 sztuki
galaretki inne 2 sztuki
galaretka pomarańczowa 1 szt.
ser biały 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto -sernik

Kroki postępowania

1
Galaretkę pomarańczowoa przygotowujem wg przepisu na opakowaniu, zaś dwie cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody.
Krok 1 - Ciasto -sernik foto
2
Śmietanę 30% ubijamy wraz ze śnieżkami na pianę, do której następnie dodajemy ser. Mieszamy. Dodajemy powoli wystudzone galaretki cytrynowe.
Krok 2 - Ciasto -sernik foto
3
Tortownicę wykładamy herbatnikami, na które wykładamy tęzejącą masę. Ścieramy czekolade, wykładamy kawałki pomarańczy podzielone na mniejsze kawałki. Polewamy już tężejącą galaretką pomarańczową.
Krok 3 - Ciasto -sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 22.06.2013 20:54
świetny przepis
mic 10.04.2013 21:27
pyszne sa serniki
TEtalicha 15.03.2013 11:38
pomarańczowych dwie galaretki
EnoBeno 13.03.2013 08:38
świetny przepis
Sroczka 12.03.2013 23:20
To ja poproszę kawałeczek. Pysznie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak