Ciasto serkowo-kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    200 gram
  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajko

    6 sztuk
  • cukier trzcinowy

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • kakao

    2 łyżki
  • gorzka czekolada

    0,5 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę rozpuścić z czekoladą i kakaem i ostudzić. Serek homogenizowany zmiksować z jajkiem i 3 łyżkami cukru. odstawić na bok. Cukier zmiksować z jajkami pozostałymi i dodawać stopniowo rozpuszczoną z czekoladą margarynę i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wszystko razem miksować około 5 minut. Formę do pieczenia wysmarować margaryną wlać ciasto czekoladowe i na wierzch masę serkową wszystko delikatnie przemieszać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 35-40 minut. po upieczeniu wyjąć z piekarnika i poczekać aż ostygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisoglam 06.12.2010 11:12
Ale fajny i prosty przepis. Z pewnością wypróbuję niebawem ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat