Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto salceson

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
cukier 2/3 szkl
jaja 5
olej 3/4 szkl
kakao 2 płaskie łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
gruszki 3
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson

Mąkę przesiać razem z sodą kakao i cynamonem.
W misce utrzeć jaja z cukrem, dodawać stopniowo mąkę i olej (ciasto będzie bardzo gęste, pod koniec lepiej już mieszać łyżką).
Gruszki umyć i obrać, pokroić w kostkę. Dodać do masy i wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 50 min.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 23.02.2014 09:55
nie jadłam jeszcze takiego
gibli 23.02.2014 09:44
pomysłowo)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak