Ciasto Rafaello

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kraksy słone

    1 opakownaie
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • mleko 2%

    2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko razem ze szklanka cukru doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy budyń, przygotowujemy masę, studzimy
Blaszkę wykładamy krakersami. Następnie wylewamy 1/3 masy budyniowej.
Ponownie wykładamy krakersami i wylewamy masę budyniową, krakersy i masę. Powinny powstać 3 warstwy. Na wierzch wysypujemy równomiernie wiórki kokosowe.Wstawiamy do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat