Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello
Jajka z cukrem ubić na sztywną masę,proszek do pieczenia wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną.Stopniowo mąkę wsypywać do ubitych jajek,delikatnie mieszając łyżką.Na koniec dodać olej .Tak wyrobione ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 40 minut.
KREM:
1, 1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką i cukrem,wlewac na pozostałe gotujące sie 1,1/2 szklanki mleka.Masa szybko gęstnieje ,więc trzeba ciągle mieszać.Po wystudzeniu łączymy przy pomocy miksera z miękką margaryną i olejkiem.
MASA KOKOSOWA:
Wiórki kokosowe wsypujemy na roztopione masło,dodajemy olejek i mieszamy.
Wystudzony biszkopt kroimy na 2 części.Na pierwszą część nakładamy 3/4 kremu,przykrywamy drugą częścią biszkoptu.Lekko dociskamy.
Następnie rozsmarowujemy pozostały krem i nakładamy zimną masę kokosową.
Smacznego !