Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowo miodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtek 5 szt
kostka margaryny Kasia 1 szt
cukru 5 łyżka
mąki 3 szk
proszku do pieczenia 2 łyżeczka
białek 5 szt
cukru 4 łyżka
kisiel truskawkowy 1 szt
miodu 4 łyżka
rabarbar 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowo miodowe

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do niej żółtka, cukier i margarynę o pokojowej temperaturze. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą w włożyć do zamrażalnika na 20 minut. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki, dodać miód i wymieszać. Pianę ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Gdy minie 20 minut wyjąć ciasto, 2/3 ciasta wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć rabarbar, jeśli puści dużo soku to go odlać. Na rabarbar wyłożyć pianę a na koniec na wierzch skruszyć resztę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-55 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.05.2012 10:41
wspaniałe
Anna133 24.04.2012 22:19
oo ciekawe ciacho
cukiereczek 17.11.2011 08:48
Niebo w buzi
Magdalena42 09.10.2011 10:27
pychota :)
pioge7 31.08.2011 20:07
mniam
Małgorzata113 31.08.2011 19:44
świetny przepis
gosia47-47 31.08.2011 19:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak