Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto puchowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 2 szkl
margaryna 1 kost
mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 szkl
ocet 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto puchowe

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym jajku i nadal ucierać, następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem i mąką pszenną.
Dodać olej, ocet, trochę aromatu i starannie wymieszać.
Wyłożyć ciasto do formy i piec około 35 minut.
Wierzch ciasta można polać polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 16.09.2010 23:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak