Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ptysiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 7 dkg
woda 250 ml
mąka pszenna 13 dkg
jaja 5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ptysiowe

Zagotować wodę z tłuszczem i solą mieszając wsypać mąkę. Zestawić z ognia mieszając dodawać po jajku. Wyrobione ciasto pozostawić do skrzepnięcia, Na wysmarowaną blachę kłaść łyżką kulki. Piec w gorącym piekarniku aż będą rumiane i suche po przekrojeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 18.12.2012 15:40
pycha
Justyna87 03.12.2012 18:53
super
KasiaK90 13.03.2011 01:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak