Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka kukurydziana 1 szklanka
drożdże 8 dag
jajko 3 szt
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
olej 2/3 szklanki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Krok 1 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto
2
Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą.
Krok 2 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto
3
Dodać jajka roztrzepane z cukrem, wyrośnięte drożdże, mleko i olej. Wymieszać na gładką masę, przelać do przygotowanej formy i odstawić ponownie na godzinę do wyrośnięcia.
Krok 3 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto
4
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut.
Krok 4 - Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 26.06.2015 16:47
takie słodkości bardzo lubię
luna76 26.06.2015 16:07
mega puszyste!!! super :)
inka2012 26.06.2015 10:26
super wygląda :)
Wafelek2601 26.06.2015 08:03
fajne ciasto
Krystyna32 26.06.2015 07:22
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak