Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane masą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier kryształ 1,5 szklanki
mąka krupczatka 2/4 szklanki
olej 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
margaryna 250 gram
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane masą

Pierwszy placek:
3 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru do tego dadać 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki przegotowanej wody, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. Całość wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej margaryna podłużnej formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok.25 minut.

Drugi placek:
3 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru do tego dadać 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki przegotowanej wody, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Całość wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej margaryna podłużnej formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok.25 minut.

Placki pokroić na kawałki grubości ok.2 centymetrów.

Masa:
Budyń przygotować wedle przepisu na opakowaniu. Schłodzić. Margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu.Gotową masą smarować kawałki ciasta, układać naprzemiennie kolorami ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.04.2013 07:55
Wspaniałe ciacho :)
ElizaT 20.01.2013 15:44
super
Rafał10 17.01.2013 11:44
bardzo lubię :)
Kuchareczka2 08.01.2013 14:59
znakomite
angelika14 01.01.2013 11:37
lubię takie ciasta
V_kuchareczka 01.01.2013 11:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak