Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto.
-
jajko
5 sztuk -
cukier
5 łyzek -
mąka pszenna
3,5 łyżek -
kakao
1,5 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
beza orzechowa
-
białko
7 sztuk -
sól do smaku
1 szczypta -
cukier
150 g -
orzechy włoskie
100 g -
orzechy posiekane
100 g -
wafelki
150 g
Krem budyniowy
-
mleko 2%
3 szklanki -
żółtko jajek
7 sztuk -
cukier
3 łyżki -
mąka ziemniaczana
4 łyżki -
mąka pszenna
3 łyżki -
masło
320 g -
czekolada gorzka
1 sztuka -
wafelki
150 g -
wódka
25 ml
Przepis i sposób przygotowania Ciasto price polo
Kroki postępowania

Zdejmujemy z ognia i studzimy.

Mieszamy z posiekaną czekoladą i wafelkami.
Dodajemy trochę alkoholu.

Białka ubijamy. Następnie dodajemy cukier i żółtka.
Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia.
Wsypujemy do masy i mieszamy na najniższych obrotach.
Przelewamy ciasto do blaszki 23x32cm i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.

Białka ubijamy na sztywno.mieszamy z orzechami i wiorkami kokosowymi.
Wykładamy do blaszki i pieczemy 25minut w 180 stopniach.Studzimy.

Na bezie układamy resztę masy budyniowej.
Przykrywamy herbatnikami.
Ciasto polewamy dowolną polewą.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)