Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowe

Kroki postępowania

1
do misy robota wsypuję mąkę z proszkiem, cukier mieszam z żółtkami,dodaję do mąki wyrabiam małymi porcjami wlewam mleko oraz olej
Krok 1 - ciasto porzeczkowe foto
2
porzeczki myję
Krok 2 - ciasto porzeczkowe foto
3
białka ubijam
Krok 3 - ciasto porzeczkowe foto
4
formę smaruję łuszczem oraz posypuję bułką tartą
Krok 4 - ciasto porzeczkowe foto
5
ciasto mieszam z pianą
Krok 5 - ciasto porzeczkowe foto
6
przelewam na blaszkę
Krok 6 - ciasto porzeczkowe foto
7
na ciasto wsypuję porzeczki
piekę w temp.190 stopni 40-50 minut
Krok 7 - ciasto porzeczkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 28.06.2014 17:47
wow alez super, a ja szukam własnie przepisu na ciasto ,nie ucierane , nie biszkoptowe, moze to wypróbuję
Ania84 28.06.2014 17:45
same pyszności tu widzę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak