Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1,25 szkl
mąka ziemniaczana 0,25 szkl
proszek do pieczenia 1,52 łyżeczki
masło 20 dag
sok z pomarańczy 1/2 szt
olejek pomarańczowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Jaja ubić z cukrem na gęstą i puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto pomarańczowe foto
2
Cały czas miksując dodawać po trochę przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz roztopione i przestudzone masło.
Krok 2 - Ciasto pomarańczowe foto
3
Na końcu dodać sok z pomarańczy i olejek pomarańczowy. Delikatnie wymieszać i przełożyć ciasto do formy keksówki.

Krok 3 - Ciasto pomarańczowe foto
4
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 45 minut w temp. 170 stopni
Krok 4 - Ciasto pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:02
Dobre ciasto.
Babeczka35 01.09.2015 18:48
Smaczne ciasto:)
cukiereczek 01.09.2015 14:47
proste,puszyste,smaczne
aginaa 01.09.2015 14:25
smaczne ciacho
agaK. 01.09.2015 12:09
Nie jadłam takiego, ciekawe czy mocno czuć pomarańcze:)
Mati13 01.09.2015 11:58
ładne, puszyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak