Ciasto półfrancuskie

Ciasto półfrancuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • tłuszcz

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem na stolnicy, dodając jajko i po łyżce śmietany. Szybko ciasto zarobić, wynieść w chłodne miejsce na 2-3 h. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Z ciasta półfrancuskiego mozna piec kremówki, przekładac masą, marmoladą, posypac cukrem z pudrem z wanilią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena13 13.07.2012 10:30
robię tak samo!
Angelika10 15.06.2012 10:14
Super
Andysz 24.04.2012 09:50
mniam mniam;))
Iwona51 08.10.2011 10:08
fajny przepis
edyta44 20.05.2011 09:22
pycha
buksiak12 12.09.2010 17:45
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:45
pyszności
Dorota71 12.09.2010 17:29
super
Dorota71 12.09.2010 17:29
super
Emilia22 12.09.2010 17:13
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat