Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto półfrancuskie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
tłuszcz 15 dag
jajko 1 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto półfrancuskie

Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem na stolnicy, dodając jajko i po łyżce śmietany. Szybko ciasto zarobić, wynieść w chłodne miejsce na 2-3 h. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Z ciasta półfrancuskiego mozna piec kremówki, przekładac masą, marmoladą, posypac cukrem z pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 13.07.2012 10:30
robię tak samo!
Angelika10 15.06.2012 10:14
Super
Andysz 24.04.2012 09:50
mniam mniam;))
Iwona51
Iwona51 08.10.2011 10:08
fajny przepis
edyta44 20.05.2011 09:22
pycha
buksiak12 12.09.2010 17:45
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:45
pyszności
Dorota71 12.09.2010 17:29
super
Dorota71 12.09.2010 17:29
super
Emilia22 12.09.2010 17:13
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:13
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:13
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 05.08.2010 10:46
wypróbuję napewno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak