Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
kakao 2-3 łyżki
mąka 2 szklanki
powidła śliwkowe 2 łyżki
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernik

Mleko, cukier, margarynę i kakao zagotować i odstawić do ostygnięcia. Kiedy masa wystygnie ucierać z jajkami, powidłami, sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodawać po woli mąkę. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Prodiż lub formę tortową posmarować margaryną i przelać do niej ciasto. Piec ok. 40 minut. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 17.04.2013 14:59
ale pychotka :-)
Betka 07.12.2012 17:09
mm uwielbiam;)
teresa18 01.12.2012 20:05
pyszny kawałeczek
adelajda 01.12.2012 16:36
ładnie wygląda !
Justyna28 01.12.2012 16:15
fajny
fijolek91 01.12.2012 16:09
moje ulubione ciasto:)
Mati3 01.12.2012 16:04
pychota:)
Mati3 01.12.2012 16:04
pychota:)
jolanta19 01.12.2012 15:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak