ciasto piegusek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • mak

    20 dkg
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • masło

    1 szt
  • cukier

    0,75 szkl
  • alkohol

  • wafel

    4 szt
  • marmolada

  • masa

    4 szt
  • jajka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka utrzec z cukrem na puch i delikatnie wymieszac z maka i makiem oraz proszkiem, pieczemy dwa biszkopty . Mase robimy cale jajka ucieramy z cukrem na puch studzimy w tym czasie ucieramy maslo i gdy jajka wystygna dodajemy do masla robimy mase oraz troszke alkoholu. Przelozenie: wafel smarujemy masa na to jeden biszkopt smarujemy dzemem i znow biszkopt na masa i wafel

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.01.2013 20:10
smaczne
Justyna37 05.04.2012 17:05
pycha
eli82 19.03.2012 17:44
mniam
[email protected] 18.03.2012 17:18
smacznne
anja3107 26.01.2012 12:28
ale smacznie wygl?da
Miki 17.01.2012 16:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat