Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piankowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto serowe

mleko 3,2% 1 szkl
cukier 1 szkl
jajko 6 szt
olej 4 łyżki
budyń śmietankowy 2 op
ser biały mielony 800g

Pianka

galaretka truskawkowa 2 op
mleko 3,2% 2 szkl
woda 2 szkl
bita śmietana snieżka 2 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Lista składników

masło 100 g
herbatniki 300 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piankowe

Ciasto serowe.
Cukier podzielić na 2 części. Jedną połowę cukru utrzeć z żółtkami i dodać pozostałe składniki oprócz białek.
Białka ubić z pozostałym cukrem i razem delikatnie wymieszać. Piec w 180
ok 60 min w wysmarowanej tłuszczem tortownicy.
Gdy ciasto nam się piecze na spód tortownicy, formy wykładamy pokruszone herbatniki zmieszane z masłem, dzięki któremu powstanie zwarty kruchy spód.
Galaretki i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić.
Śnieżki ubić z mlekiem, gdy już są ubite, wlać powoli galaretkę i
wyłożyć na zimny sernik. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 31.10.2014 06:53
takie ciasta bardzo lubię
V_kuchareczka 30.10.2014 21:17
wspaniałe ciasto
halina17 30.10.2014 19:55
Lubię ciasto :)
Motorek 30.10.2014 19:24
Świetne ciasto
marenka 30.10.2014 19:10
Smaczne ciasteczko:)
pajbek 30.10.2014 17:59
Bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak