Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Paryskie
cukier i jajka miksujemy do białości, potem dolewamy olej i mleko, cały czas ubijając
dodajemy powidła
mąkę sodę proszek i kakao mieszamy, dosypujemy stopniowo do pozostałych składników
Ciasto wylewamy na formę, pieczemy 40 minut
Masa:
budyń rozpuszczamy w szklance soku, pozostałą część zagotowujemy z cukrem, i potem wlewamy do tego budyń
Ciasto rozcinamy na pół, wykładamy na nie ciepłą masę, a następnie wykładamy ciastka typu delicje, czekoladą to góry.
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, lub Śmietanfix.
Gdy zacznie sztywnieć wykładamy ją na ciastka.
Nakrywamy drugą częścią ciasta.
Wierzch lekko smarujemy śmietaną.
Można polać czekoladą lub tak jak ja zrobiłam, ściąć górę ciasta i pokruszyć, następnie posypać.
Smacznego