Ciasto pajączek

Ciasto pajączek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • margaryna

    5 dag
  • miód

    3 łyżki
  • jaja

    3 sztuki
  • kakao

    4 lyzki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • mąka

    3 i 3/4 szklanki

MASA

  • mleko

    1 litr
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyzki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • margaryna

Dodatkowo

  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto pajączek foto
jaja, kakao, miód, sada, margaryna, cukier- ubić na parze przez ok 5 minut.
Krok 2 - Ciasto pajączek foto
Następnie dodać 3 szklanki mąki cały czas ubijając na parze.
Krok 3 - Ciasto pajączek foto
Na stolnice wysypać 3/4 szklanki mąki i wylać ciasto kakaowe.
Krok 4 - Ciasto pajączek foto
Ciasto wyrobić i podzielić na 5 części. Piec każde oddzielnie ok 5 minut.
Krok 5 - Ciasto pajączek foto
Z 1 litra leka odlać 1 szklankę. Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować. W 1 szklance mleka rozrobić mąkę ziemniaczaną i pszenną. Dodać do gotującego się mleka. Zagotować. Wystudzić.
Krok 6 - Ciasto pajączek foto
Margarynę ubić na puszystą masę następnie stopniowo dodawać zimny budyń.
Ciasto przekładać masą budyniową.Na wierzchu polać polewą czekoladową.

Smacznego. :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IgraszkiLosu

06.07.2017 10:39
bardzo fajny pomysł na ciasto!

Stenka

04.07.2017 22:53
smaczne ciasto

halina17

04.07.2017 22:51
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat