Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Ciasto pajączek

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna
5 dag
miód
3 łyżki
jaja
3 sztuki
kakao
4 lyzki
cukier
3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mąka
3 i 3/4 szklanki

MASA

mleko
1 litr
mąka ziemniaczana
3 łyżki
mąka pszenna
3 łyzki
cukier
1 szklanka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
margaryna

Dodatkowo

polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pajączek

Kroki postępowania

1
jaja, kakao, miód, sada, margaryna, cukier- ubić na parze przez ok 5 minut.
Krok 1 - Ciasto pajączek foto
2
Następnie dodać 3 szklanki mąki cały czas ubijając na parze.
Krok 2 - Ciasto pajączek foto
3
Na stolnice wysypać 3/4 szklanki mąki i wylać ciasto kakaowe.
Krok 3 - Ciasto pajączek foto
4
Ciasto wyrobić i podzielić na 5 części. Piec każde oddzielnie ok 5 minut.
Krok 4 - Ciasto pajączek foto
5
Z 1 litra leka odlać 1 szklankę. Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować. W 1 szklance mleka rozrobić mąkę ziemniaczaną i pszenną. Dodać do gotującego się mleka. Zagotować. Wystudzić.
Krok 5 - Ciasto pajączek foto
6
Margarynę ubić na puszystą masę następnie stopniowo dodawać zimny budyń.
Ciasto przekładać masą budyniową.Na wierzchu polać polewą czekoladową.

Smacznego. :)
Krok 6 - Ciasto pajączek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IgraszkiLosu 06.07.2017 10:39
bardzo fajny pomysł na ciasto!
Stenka 04.07.2017 22:53
smaczne ciasto
halina17 04.07.2017 22:51
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak