Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto owocowe na maślance

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 szklanka
jaja 2 szt.
mąka 2 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 2 szt.
owoce 1 kg
ciasto francuskie 1 płat
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto owocowe na maślance

Wykonanie:
Ubijamy jajka z cukrem na pulchną masę i wlewamy maślankę, następnie olej i dodajemy kolejno resztę składników. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy wiórkami, po czym wlewamy ciasto i na nim układamy owoce. Z ciasta francuskiego wycinamy koło wielkości tortownicy i nakrywamy owoce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 18.02.2014 22:37
Dobre ciasto,bez tłuszczu ,na maślance.
kaprysiek 18.02.2014 21:43
Zgadzam się z poprzednimi wpisami, zwłaszcza z Agata3. Pyszne.
Agata3 18.02.2014 20:30
super! takie szybkie ciasta są najlepsze i do tego owoce - pyszność! :)
Lis 18.02.2014 20:28
Proste fajne ciasto:)
gosia1988 18.02.2014 19:47
pyszne ciasto
Sylwia26 18.02.2014 19:13
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak