Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto owoce sezonowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki cytrynowe 2 sztuki
kompot gruszkowy 600 ml
gruszki
jeżyny
maliny świeże
serek mascarpone 400 g
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto owoce sezonowe

Kroki postępowania

1
2 galaretki cytrynowe rozpuścić wg przepisu w 600 ml soku z kompotu gruszkowego. Ostudzić.
Krok 1 - ciasto owoce sezonowe foto
2
Robiumy napar z kawy rozpuszczalnej. Małą tortownicę wykładamy biszkoptami umoczonymi w mocnym naparze kawy rozpuszczalnej.
Krok 2 - ciasto owoce sezonowe foto
3
Przygotowujemy owoce: gruszki(mogą być z kompotu odsączamy), maliny i jeżyny myjemy.
Krok 3 - ciasto owoce sezonowe foto
4
Jedną trzecią galaretki wymieszać z 2 serkami mascarpone. Wylać na biszkopty. Na wierzch poukładać gruszki, jeżyny i maliny (można użyć innych owoców sezonowych).
Krok 4 - ciasto owoce sezonowe foto
5
Na to wylać resztę galaretki.
Wkładamy tortownicę do lodowki do stężenia.
Krok 5 - ciasto owoce sezonowe foto
6
Smacznego!
Krok 6 - ciasto owoce sezonowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.09.2012 10:38
Coś dla mojej rodziny, bo lubią galaretkę
hahanka 15.09.2012 10:00
znów spacer przez ogródek;) zapraszam na ciasto
-Natka- 06.09.2012 07:43
ja poproszę jeden taki kawałeczek na osłodę dzisiejszego pochmurnego dnia :)
pacpaw 06.09.2012 00:00
znowu przez jakiś sad szłaś?
edita15 05.09.2012 21:07
poproszę jeden kawałeczek :)
tom 05.09.2012 21:01
pycha!
Mysiunia 05.09.2012 20:58
znakomite! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak